Quality time met je hond

Een Privéles Hersenwerk, wat kun je verwachten?

 

Tijdens een privéles geef ik advies op maat en begeleid ik jou en je hond in het opstarten en evt. uitbouwen van Hersenwerk. Je ontdekt wat jouw hond leuk vindt, je krijgt inzicht in het puzzelgedrag en daarmee ook in het karakter van jouw hond. Je leert over hoe je de diverse materialen kunt gebruiken en hoe je daarmee puzzels kunt maken die passen bij jouw hond. Ook nemen we gelijk een stuk hondentaal mee.

 

Bij het oplossen van de puzzel gaat het om het lokaliseren en het bemachtigen van het lekkers of het voorwerp. Er zijn  verschillende manieren hoe de hond de puzzels kan oplossen, met de neus, bek of poot. De puzzels zijn in het begin altijd eenvoudig en worden stap voor stap opgebouwd en wat moeilijker gemaakt, maar altijd passend bij de hond.

 

Belangrijk is dat een puzzel leuk is voor de hond. Als een puzzel te moeilijk is, haakt de hond af en verliest de interesse. Tijdens het puzzelen wordt goed gekeken naar de lichaamstaal van de hond en staan welzijn en plezier voorop.

 

Hersenwerk stimuleert de zintuigen. De hond moet bedenken hoe bij het lekkers te komen. Hierdoor worden de hersenen flink aan het werk gezet. Als de puzzel goed bij de hond past gaat de hond helemaal op in zijn puzzel en moet zich hierbij flink concentreren. Daarom is gemiddeld 10 minuten per dag hersenwerk voldoende om de hond geestelijk voldoening te geven.
                                                                                                                                                               

En zorgt het voor voldane en blije koppies!